Wat is donationbased crowdfunding?

Er bestaan verschillende soorten crowdfunding. Zo heb je soorten waarbij investeerders aandelen verkrijgen van het bedrijf, de inleg terugkrijgen in deeltjes, het product eerder krijgen of met hoge korting kunnen kopen. Ze kunnen ook een betaling in natura krigjen.
Bij een donation-based platform krijgen financiers daarentegen geen enkele rechten tot het project. Ze krijgen met andere woorden geen vergoeding of beloning, behalve natuurlijk de intrinsieke waardering van de bijdrage. De reden waarom ze aan dit goede doel willen bijdragen, is omdat ze sympathie hebben voor het project en het dus willen steunen.

De voordelen van Donationbased Crowdfunding

Bij crowdfunding ben je niet afhankelijk van één investeerder of van een kredietinstelling. Je hebt meer vrijheid en die ene grote speler kan niet alle invloed op je project uitoefenen. Je kan een breed publiek aanspreken. Moeilijkere branches kunnen ook een oplossing vinden bij deze vorm van kapitaal voorzien.

De nadelen van Donationbased Crowdfunding

Crowdfunding is een tijdsintensieve manier om geld op te halen. Het is niet eenvoudig om een goede campagne op te richten. Een goed platform is nodig om als intermediar voor je project te fungeren. Op die manier is alles correct geregeld.

Op de hoogte blijven van belangrijke crowdfunding informatie?